Volkomen onaangekondigd vulde –tijdens de eerste editie van CLASSICSNL- een imposante stand van een volstrekt nieuw klassiekerbedrijf één van de hallen van het WTC Expo in Leeuwarden. Omgeven door veel prettig rood ontwaarde de bezoeker een prachtige stand met al even indrukwekkende Amerikaanse klassiekers uit de jaren vijftig, zestig en zev15 ClassicNL VRI 188entig. Cars, Cola and Coins uit het Friese Sint Jacobiparochie was verantwoordelijk voor deze daverende verrassing. Het was de feitelijke lancering was dit unieke concept dat binnen zeven maanden na deze openbaring is uitgegroeid tot een fenomeen in klassiekerland.

Wie zijn of haar entree maakt binnen de omvangrijke showroom van Cars, Cola and Coins in Sint Jacobiparochie voelt zich dankzij oprichter Albert Meijer en kompaan Thijs Lodewijks direct welkom. Daarnaast wordt de bezoeker direct meegezogen in die typisch Amerikaanse ambiance van weleer. Plusminus 85 Amerikaanse klassiekers (gebouwd tussen 1929 en 1975), prachtige jukeboxen en originele “vending machines” worden omgeven door een imposante hoeveelheid automobilia, neonreclames, flipperkasten, miniaturen, goodies en andere parafernalia. Die combinatie zorgt voor die unieke sfeer die Amerika in de jaren vijftig, zestig en zeventig zo kenmerkte.

Inmiddels heeft het jonge Friese bedrijf op forse schaal naam gemaakt. De landelijke (RTL 7 en SBS 6) en regionale (Omrop Fryslân) media wisten de weg naar Sint Jacobiparochie reeds te vinden. Ook andere media (Auto Motor Klassiek) hebben inmiddels een uitstekende relatie opgebouwd met dit fenomenale bedrijf, dat door de grondige aanpak van de betrokkenen ook al in de prijzen viel. Cars, Cola and Coins won de “Succes Award” in de Oldtimerbranche. En succes heeft dit walhalla voor Amerikanenliefhebbers zeker. Albert Meijer sluit af: “We hebben in de eerste maanden van 2016 al twee keer zoveel auto’s verkocht dan we voor het hele jaar begroot hadden. In the end doe je het daar ook voor, maar onze basis is vooral: doen waar je plezier in hebt. En reken maar dat het niet alleen voor de b15 ClassicNL VRI 188ezoeker leuk is om hier te komen. We vinden het zelf ook iedere dag weer fantastisch om met Cars, Cola and Coins bezig te zijn. Een bedrijf, dat overigens nog maar aan het begin staat van iets dat nog veel imposanter wordt.”

Ga voor meer informatie over Cars, Cola and Coins naar de website www.carscolacoins.com of kom langs op de stand tijdens de tweede editie van CLASSICSNL van 28 t/m 30 oktober 2016 in WTC Expo Leeuwarden.

CLASSICSNL