Het hypermoderne WTC Expo evenementencomplex is opgericht in 1963 met één overdekte expositiehal voor de veemarkt van Leeuwarden en is inmiddels met meer dan 45.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte, uitgegroeid tot het grootste evenementencomplex van Noord Nederland.

Kenmerken

Jaarlijks 800.000 bezoekers uit binnen,- en buitenland

100%

45.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte

100%

3200 eigen parkeerplaatsen (betaald parkeren)

100%

4 sterren hotel met 143 kamers, congreszalen, vergaderzalen, sterrenrestaurant met panoramisch uitzicht

100%

Highspeed Wireless internetverbinding gehele complex

100%

Alles onder een dak

Het WTC Expo Leeuwarden geniet nationale bekendheid vanwege haar goede bereikbaarheid, topproducties en faciliteiten. De verbouwing in 2009 heeft ervoor gezorgd dat het WTC Expo complex is gegroeid met congreszalen, vergaderruimtes, 4 sterren hotel, zakensociëteit en restaurant. Het centrale WTC Plaza verbindt alle functies van het WTC Expo met elkaar. Elke vergaderzaal in het congrescentrum is hypermodern en maakt het WTC Expo daarom een unieke vergaderlocatie en perfecte ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven.

Missie

Het WTC Expo organiseert en faciliteert hoogwaardige beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen in een multifunctioneel WTC complex en streeft naar een veelzijdig aanbod. De duurzame bedrijfsvoering levert te allen tijde een positieve bijdrage ten behoeve van de continuïteit van de onderneming. Dit ter ondersteuning van de (in)directe werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van Noord Nederland. Vraag en aanbod worden fysiek bij elkaar gebracht, waarbij continu wordt gestreefd naar een hoog serviceniveau tegen een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Merkwaarden

Vanuit de gastvrijheid en ambitie van het WTC Expo is een merkwaardenpiramide opgesteld om de missie en visie te blijven realiseren. Modern, gezellig in combinatie met kwaliteit zijn onze hoogste waardes om een perfecte ambiance te creëren. De basis voor onze kernwaarden is gelegd door de betrouwbaarheid van onze organisatie. Dit is tot stand gekomen door onze jarenlange ervaring en onze hoge mate van gastvrijheid welke zorgen voor de hoogste kwaliteit. Geen wonder dat het WTC Expo jaarlijks bijna achthonderdduizend bezoekers, uit binnen en buitenland, trekt.