Het hypermoderne WTC Expo evenementencomplex is opgericht in 1963 met één overdekte expositiehal voor de veemarkt van Leeuwarden en is inmiddels met meer dan 45.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte, uitgegroeid tot het grootste evenementencomplex van Noord Nederland.

Kenmerken

Jaarlijks 800.000 bezoekers uit binnen,- en buitenland

100%

45.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte

100%

3200 eigen parkeerplaatsen (betaald parkeren)

100%

4 sterren hotel met 143 kamers, congreszalen, vergaderzalen, sterrenrestaurant met panoramisch uitzicht

100%

Highspeed Wireless internetverbinding gehele complex

100%

Alles onder een dak

Het WTC Expo Leeuwarden geniet nationale bekendheid vanwege haar goede bereikbaarheid, topproducties en faciliteiten. De verbouwing in 2009 heeft ervoor gezorgd dat het WTC Expo complex is gegroeid met congreszalen, vergaderruimtes, 4 sterren hotel, zakensociëteit en restaurant. Het centrale WTC Plaza verbindt alle functies van het WTC Expo met elkaar. Elke vergaderzaal in het congrescentrum is hypermodern en maakt het WTC Expo daarom een unieke vergaderlocatie en perfecte ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven.

Missie

Het WTC Expo organiseert en faciliteert hoogwaardige beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen in een multifunctioneel WTC complex en streeft naar een veelzijdig aanbod. De duurzame bedrijfsvoering levert te allen tijde een positieve bijdrage ten behoeve van de continuïteit van de onderneming. Dit ter ondersteuning van de (in)directe werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van Noord Nederland. Vraag en aanbod worden fysiek bij elkaar gebracht, waarbij continu wordt gestreefd naar een hoog serviceniveau tegen een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Merkwaarden

Vanuit de gastvrijheid en ambitie van het WTC Expo is een merkwaardenpiramide opgesteld om de missie en visie te blijven realiseren. Modern, gezellig in combinatie met kwaliteit zijn onze hoogste waardes om een perfecte ambiance te creëren. De basis voor onze kernwaarden is gelegd door de betrouwbaarheid van onze organisatie. Dit is tot stand gekomen door onze jarenlange ervaring en onze hoge mate van gastvrijheid welke zorgen voor de hoogste kwaliteit. Geen wonder dat het WTC Expo jaarlijks bijna achthonderdduizend bezoekers, uit binnen en buitenland, trekt.

Betaalbaar en ruime parkeergelegenheid

Het WTC Expo beschikt over grote gemakkelijk bereikbare parkeerterreinen. Bij de beurs geldt betaald parkeren, u betaalt slechts €4,00 per dag. Oprijden is mogelijk zonder parkeerkaart. Voor het afrijden kunt u een uitrijdkaart kopen bij de kassa, infobalie of garderobe van het WTC Expo.

Parkeerterrein B1 is exclusief voor het Holland Casino.

De parkeerterreinen van het WTC Expo bieden plaats aan circa 3.200 auto’s. Er zijn in totaal twee oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig. Deze oplaadpunten kun je vinden bij entree West.

Routebeschrijving

Het WTC Expo heeft een goede bereikbaarheid vanwege haar centrale ligging ten opzichte van de snelwegen met tevens een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

Vanuit alle richtingen staan ANWB borden die het WTC Expo aangeven. De hoofdentree voor onze evenementen is Entree West, welke je kunt bereiken via het Fryslânplein.

WTC Expo - Google Maps

Openbaar vervoer

Op het bus- /NS station neemt u streeklijn 70, 71 of 97, die vlak achter het WTC Expo stopt. Voor de vertrektijden kun je kijken op http://www.arriva.nl.

Te voet

Vanaf het busstation is het WTC Expo ook te voet te bereiken. Dit is een wandeling van ongeveer 15 minuten. Wanneer je te voet vanaf het busstation komt, vertrek dan vanaf het station linksaf naar de Zuidersingel. Vervolgens neem je de eerste afslag rechts. Bij de minirotonde ga je linksaf en wanneer je de brug gepasseerd bent kun je de Tesselschadestraat tot aan het einde volgen. Aan het einde van de straat tegenover de rotonde ziet u het WTC Expo complex. De entree van het WTC Expo ligt aan de andere zijde van het complex. Hiervoor ga je rechts om het gebouw heen via het parkeerterrein naar de hoofdentree.

WTC Expo

Heliconweg 52 8914 AT Leeuwarden
Telefoon 058 – 2941 500
Fax 058 – 2941 505
E-mail: info@wtcexpo.nl