Henk Verkerk

Ruim 50 jaar geleden begon de passie voor auto’s bij Henk Verkerk. Vaak hielp hij zijn vader met schuren en het plaat werk, hier heeft hij veel geleerd op het gebied van schade herstel en taxaties. In de avond uren ging hij naar school en haalde daar diverse diploma’s voor o.a. tweede en eerste monteur, patroons diploma, technisch kader functionaris, lpg specialist, alarm inbouw, audatex , auto elektra.

Rond zijn 28ste is hij een eigen bedrijfje begonnen in Wolvega. Dit ging zo goed dat hij paar jaar later uit het pand groeide. Met hulp van familie en vrienden is er een fantastisch pand neergezet met maar liefst een oppervlakte van ruim 3300m2 onbebouwd en 1625m2 bebouwd ! Hier heeft hij goede jaren gekend met zijn toenmalige zaken partner Erik Rammers. De grote diversiteit die hij aan zijn klanten kon bieden maakte hem trots, maar alleen ben je niets! De medewerkers hebben ook zeker hun steentje bij gedragen, alhoewel het ook goed kon stormen.

Er werden per jaar zo’n 550 auto’s verkocht. Dat aantal kelderde snel door verschillende overheidsmaatregelen zoals het grijskenteken beperking en later de crisis. In 2018 heeft Henk Verkerk de handdoek in de ring gegooid en is gestopt met autoservice Post. Hij moest afscheid nemen van zijn personeel, mensen die 27 jaar geleden vanuit de schoolbanken bij hem aan het werk waren. Dit viel hem erg zwaar, maar je moet verder!

Stil zitten is niets voor Henk Verkerk. Verkerk Classics is zijn nieuwe uitdaging, en hoopt in oktober/november de deuren te openen van zijn nieuwe pand. Wel op afspraak! Want met zijn inmiddels 67 jaar vind hij dat er ook meer tijd aan de vrouw besteed moet worden, en de gezamenlijke hobby weer op te gaan pakken; heerlijk onderweg met de camper met op de aanhanger een 2cv!